Voiko armeijassa kuolla?

Voiko armeijassa kuolla?

Eräs tuttuni ampui itsensä siksi, koska häntä rääkättiin tupakavereiden toimesta armeijassa. Melkein joka vuosi useampi suomalainen mies kuolee armeijassa joko tapaturmaisesti tai itsemurhan tehneenä. Kuinka moni suomalainen mies saa armeijassa henkisen tai fyysisen vamman, joka ei välttämättä koskaan parannu.

Mitä tukia saa armeijassa?

Armeijassa tai siviilipalveluksessa oleva saa palveluspaikastaan pientä päivärahaa. Sen lisäksi Kela voi maksaa sotilasavustusta. Sitä voidaan maksaa armeijassa tai siviilipalveluksessa olevalle tai hänen omaisilleen.

Saako armeijassa olla korvikset?

– Näkyvät korut ja lävistykset sotilaspuvun kanssa ovat kiellettyjä. – Naiset voivat käyttää juhla- ja edustuspukujen kanssa hillittyjä korvakoruja.

Saako armeijassa polttaa tupakkaa?

Nuuskan käyttö onkin armeijassa valitettavan helppoa, sillä sitä ei pystytä kontrolloimaan kuten tupakointia. Palveluksessa esimerkiksi oppitunneilla ei voi polttaa tupakkaa, mutta nuuskaa voi käyttää salassa sivullisilta.

Saako armeijassa juoda alkoholia?

Armeijan ex-työntekijä väittää: Juopotteluretkiin ja krapulapoissaoloihin harjoituksissa ei puututa – Puolustusvoimien mukaan ongelma on ”selvästi pienentynyt” Puolustusvoimien mukaan sotaharjoituksissa on täysi alkoholin käyttökielto, ja ongelmat alkoholiin liittyen ovat selvästi pienentyneet.

Saako armeijassa käyttää nuuskaa?

Nuuskan käyttö onkin armeijassa valitettavan helppoa, sillä sitä ei pystytä kontrolloimaan kuten tupakointia. Palveluksessa esimerkiksi oppitunneilla ei voi polttaa tupakkaa, mutta nuuskaa voi käyttää salassa sivullisilta.

Onko armeijassa viikonloput?

Siviilielämä palveluksen aikana

Iltavapaat, viikonloput ja lomat ovat niitä hetkiä, jolloin sinulla on mahdollisuus siviiliasioiden hoitamiseen. Iltavapaille pääsee yleensä klo 18.00–21.00. Tällöin saa yleensä liikkua myös kasarmialueen ulkopuolella.

Onko armeijassa paljon Vapaa-aikaa?

Päivittäinen vapaaaika riippuu päivälle suunnitellusta koulutuksesta. Iltavapaa on palveluksen salliessa yleensä klo 17.30-21.30. Lomalla ja vapaa-aikana saat käyttää siviilivaatteita kasarmialueen ulkopuolella, mutta kasarmilta lomalle tai vapaalle lähdetään ja palataan sotilaspuvussa.

Mitä armeijassa tehdään viikonloppuisin?

Palveluksen alussa iltavapaita on tavallista vähemmän. Viikonloppuvapaan saa viettää haluamallaan tavalla. Useimmilla varusmiehillä viikonloppu kuluu levätessä palvelusviikon rasitusten jälkeen seurustelukumppanin, puolison, perheen tai ystävien seurassa.

Onko armeijassa viikonloput vapaita?

Armeijassa voi olla viikonloppuinaki, ei kukaan pakota sua lomille lähtemään. Yleensä vain kaikki ovat tuliperseessä lähtemässä lomille. Mutta kannattaa kysyä vielä yksikönpäälliköltä tai joltain muulta henkilökunnalta sitten.

Onko armeijassa iltapala?

Arkisin tarjotaan aamiainen, lounas, päivällinen ja vapaaehtoinen iltapala.

Saako armeijassa käyttää meikkiä?

Puolustusvoimien uudistettu palvelusohjesääntö tuo huojennuksia ammattisotilaana palveleville naisille. He saavat jatkossa käyttää kevyttä päivämeikkiä. Asepalvelusta suorittaville naisille kevyttäkään meikkiä ei toistaiseksi sallita.

Saako armeijassa käyttää puhelinta yöllä?

Päivystämisen aikana puhelimen käyttö ei ole sallittua, mikä on sinänsä jo monelle milleniaalille varsin haastava koettelemus. Yöllä päivystäessä voit ainakin onnitella itseäsi siitä, että kulunvalvonta on tällöin äärimmäisen helppoa, eikä oveakaan tarvitse liiemmin availla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.