Paljonko Ukraina on saanut avustuksia?

Paljonko Ukraina on saanut avustuksia?

Katastrofiapua Ukrainaan yli 53 miljoonaa

Yle selvitti Suomessa toimivilta avustusjärjestöiltä, paljonko suomalaiset ovat lahjoittaneet rahaa Ukrainan katastrofikeräyksiin. Pääsiäiseen mennessä järjestöt olivat saaneet yhteensä yli 53 miljoonaa euroa. Kuvassa näkyvät jo kerätyt summat.

Mitä suomalaiset Hamstraavat?

S-ryhmän tilastot: Ukrainan sota näkyy ruokakaupoilla – suomalaiset hamstraavat nyt säilykkeitä, paristoja, taskulamppuja ja retkeilytuotteita. S-ryhmän mukaan viime viikkojen myynnissä näkyy kolmen vuorokauden hätävaran rakentaminen sekä avustusten ostaminen Ukrainaan. Epävarmat ajat näkyvät myös kaupan hyllyillä.

Paljonko lahjoittaa Ukrainaan?

Suomen Unicef on saanut suomalaisilta lahjoituksia Ukrainan hätäapuun 17 miljoonaa euroa. – Se on poikkeuksellisen suuri ja ennätyksellinen summa. Se on moninkertainen siihen nähden, mitä olemme muissa kriisitilanteissa saaneet, Terhi Bruun toteaa.

Paljonko kertausharjoituksia on?

Kertausharjoitukset lisääntyvät

Kenraali Kivinen kertoo Helsingin Sanomille, että kertausharjoitusten määrää tullaan nostamaan viime vuosien noin 100 000 kertausvuorokaudesta. Parina viime vuonna koronapandemia on kuitenkin estänyt kertausharjoitusten järjestämisen.

Paljonko Suomi on lahjoittanut Ukrainaan?

Ukrainan sota herkisti suomalaiset – keräyksiin lahjoitettu jo yli 53 miljoonaa euroa.

Pitääkö varautua käteiseen?

Huhtikuussa viestinnän asiantuntija Sanna Räsänen Suomen pelastusalan keskusjärjestöstä kehotti HS:ssa huhtikuun lopulla, että jokaisen suomalaisen olisi hyvä pitää käteistä rahaa varalla muutaman päivän tarpeisiin.

Minkä ikäinen on liian vanha sotaan?

Yli 35 – vuotiaat suomalaiset ovat jo liian vanhoja sotimaan, koska puolustusvoimat pienentää sodanajan joukkojen vahvuuttaan, niin että yli 35 – vuotiaiden panosta maan puolustuksessa ei tarvita.

Miten suomalaisten arki on muuttunut toisen maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä?

Ihmisten perustarpeet ovat samat, mutta ne tyydytetään eri tavalla. Suomalaiset juovat, syövät ja pukeutuvat toisin kuin vuosisata sitten. Asumisolot ovat kohentuneet oleellisesti ja liikkuminen paikasta toiseen on nopeutunut. Yhteydet ulkomaille ovat lisääntyneet ja arkipäiväistyneet.

Miten suomalaiset osallistuivat ensimmäiseen maailmansotaan?

Suomella ei ollut Venäjän vallan loppuvaiheessa omaa sotaväkeä, mutta suomalaisia upseereita palveli keisarikunnan armeijassa. Kaiken kaikkiaan heitä arvioidaan olleen noin 3 000–4 000 miestä. Monet heistä olivat käyneet Suomen Kadettikoulun, jossa koulutettiin upseereita keisarikunnan tarpeisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.