Saako armeijassa huutaa?

Saako armeijassa huutaa?

Älä pelkää huutamista

Armeijassa käskyt annetaan usein huutamalla. Joissain tilanteissa pelokas alokas voi hätkähtää ja kummastella huutajan äänenvoimakkuutta. Sille on kuitenkin syynsä. – Vaikka kuulostaa siltä, että alikessu olisi vihainen minulle, niin yleensä huutaminen on vain tapa saada ääni kuulumaan kaikille.

Kauanko Alokasaika kestää?

Alokasjakso kestää ensimmäiset 6 vko, jonka jälkeen starttaa koulutushaarajakso 6 vko. Tämän jälkeen E-jakso, joka on lopun aikaa.

Pitääkö armeijassa olla hyvä kunto?

Hyvä kunto auttaa, mutta asenne ratkaisee. Varusmiespalveluksen suorittaminen onnistuu kyllä lähes minkälaisella fyysisellä kunnolla tahansa, mutta esimerkiksi vanhat vammat voivat vaivata.

Paljonko armeijassa juostaan?

Kestävyyskunto: Varusmiesten palveluksen alussa suorittaman 12 minuutin juoksutestin keskiarvo vuonna 2021 oli 2 376 metriä. Tulos on mittaushistorian toiseksi huonoin (2 358 m / vuonna 2019). Lihaskunto: Lihaskunnoltaan hyväkuntoisten osuus on viime vuosina hieman laskenut ja heikkokuntoisten osuus kasvanut.

Mitä lääkintämies tekee armeijassa?

Lääkintämies on erikoiskoulutettu sotilas, jonka tehtävänä on vastata ryhmän, joukkueen tai komppanian lääkintähuollosta tai toimia lääkärin apuna korkeamman tason lääkintämuodostelmassa. Tähän kuuluu ensiavun antaminen haavoittuneille sotilaille, sekä haavoittuneiden kuljetusten organisointi.

Saako toimeentulotukea jos on armeijassa?

Ennen kuin haet perustoimeentulotukea, selvitä mahdollisuutesi saada sotilasavustusta. Varusmies- tai siviilipalvelusta suorittavien ensisijainen etuus on yleensä sotilasavustus. Sotilasavustuksen perus-, asumis- ja erityisavustus kattavat perustoimeentulotuen perusosaa vastaavan osuuden sekä osan muista perusmenoista.

Saako armeijassa käyttää omia kenkiä?

Saako omia vaatteita ja kenkiä käyttää? Käytännöt vaihtelevat kasarmeittain, mutta yleensä linjaus on, että urheiluvaatteita kyllä, muita vaatteita ei. Usein urheiluvaatteetkin on linjattu koskemaan vain sisällä puntti- tai liikuntasalissa käyttäviä vaatteita. Omia lenkkareita ja sisäpelikenkiä saa sen sijaan käyttää.

Paljonko armeijassa on Vapaa-aikaa?

Varusmiesten palvelus- ja lomajärjestelyt

– Kaikilla varusmiespalveluksessa olevilla on palveluksen aloittamisen yhteydessä 12 päivän yhtäjaksoinen palvelus ilman vapaita tai lomia (ei läheisten päivää ensimmäisenä viikonloppuna).

Saako armeijassa pitää lävistyksiä?

Uudessa palvelusohjesäännössä on listattu esimerkiksi seuraavat asiat. – Näkyvät korut ja lävistykset sotilaspuvun kanssa ovat kiellettyjä. – Naiset voivat käyttää juhla- ja edustuspukujen kanssa hillittyjä korvakoruja. – Parta ja viikset ovat kiellettyjä.

Mitä ruokaa armeijassa on?

Kuten arkielämässä, niin myös varusmiesajan täysipainoinen ateria koostuu proteiinista, joka on lihaa, kalaa, kanaa tai kasviproteiinia, sekä hiilihydraateista, jotka koostuvat perunasta, pastasta tai riisistä, leivästä sekä kasviksista ja vihanneksista.

Mitä pioneeri tekee armeijassa?

Pioneeritoiminta on aselaji, jonka tehtävänä on hidastaa vihollisen liikettä, edistää omien joukkojen liikkumista ja suojata omia joukkoja vihollisen toiminnan vaikutuksilta. Käytännössä siis esimerkiksi miinoittamalla, rakentamalla siltoja tai linnoittamalla.

Mikä on yksikkö armeijassa?

Sotilasyksikkö on organisaatio asevoimissa. Se sisältää tietyn määrän sotilaita, aluksia, ajoneuvoja tai lentokoneita. Maavoimat, merivoimat ja ilmavoimat on järjestetty hierarkkisesti eri kokoisiin ryhmiin toiminnallisista, taktisista ja hallinnollisista syistä.

Mitä jos armeijassa hukkaa aseen?

Jos asetta ei löydy, asiasta ilmoitetaan sotilaspoliisille ja myös poliisille. Poliisi aloittaa tutkinnan ja se voi johtaa rikossyytteisiin, Karhuvaara korostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.