Mikä ase armeijassa?

Mikä ase armeijassa?

Yksittäislaukauksia ampuvia täysitehoisia kivääreitä käytetään nykyisin erikoistehtävissä ja tukiaseina pistemäisiä kohteita vastaan. Suomen puolustusvoimissa käytössä olevat rynnäkkökiväärit ovat kaikki AK-47:n pohjalta suunniteltuja, esimerkiksi Rk 62, eli ”Rynnäkkökivääri 62”, ja RK 95 TP.

Onko armeijassa Maskipakko?

Maskipakko päättyy – armeija purkaa koronarajoituksia.

Miten päästä lentäjäksi armeijassa?

Kurssilla annetaan perusteellinen ilmailuteorian opetus ja lentokoulutus alkeiskoulutuskoneella.. Palvelus alkaa heinäkuussa. Alokasjaksolla kurssille valitut suorittavat kaikille yhteisen sotilaan peruskurssin. Alokasjakson jälkeen kurssilaisille koulutetaan lentoteorioita sekä pelastautumiskoulutuksen perusteita.

Miksi armeijassa syödään hernekeittoa?

Hernekeitto armeijassa

Ruotsin armeijassa hernekeittoa syötiin tiistaisin ja torstaisin, koska perjantai oli katoliseen aikaan paastopäivä ja torstaina haluttiin tarjota tukevaa ja ravitsevaa ruokaa. Hernekeitto ja pannukakku torstain ja laskiaistiistain ruokalajeina ovat sen aikaista perinnettä.

Mikä on RUK armeijassa?

Reserviupseerikoulu (RUK) on Haminassa toimiva Maasotakoulun joukkoyksikkö, joka kouluttaa suurimman osan Suomen maavoimien ja rajavartiolaitoksen sekä osan meri- ja ilmavoimien reserviupseereista. Koulu on perustettu 1. huhtikuuta 1920.

Voiko armeijassa opiskella?

Kun hoitaa varusmiespalvelukseen kuuluvat velvoitteensa, vapaa-aikaa voi käyttää vaikka opiskeluun.

Onko rokotukset pakollisia armeijassa?

Tartuntatautilain mukaan rokotukset ovat vapaaehtoisia. Rokotuksista kieltäytyminen ei estä varusmiespalveluksen suorittamista eikä alenna palveluskelpoisuusluokkaa. Rokotukset annetaan kahden ensimmäisen palvelusviikon aikana.

Mitä rokotuksia sää armeijassa?

Puolustusvoimissa alokkaat saavat laissa määritellyt rokotukset palveluksensa alussa. Jos rokotussuoja ei ole ennestään voimassa, niin alokkaalle annetaan dtap-rokote (kurkkumätä, jäykkäkouristus ja hinkuyskä), MPR-rokote (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), ACWY-meningokokki –rokote sekä influenssarokote.

Onko armeijassa terveystarkastus?

Kutsuntatilaisuudessa henkilötietosi ja terveydentilasi tarkistetaan sekä kuullaan varusmiespalvelusta koskevat toiveesi. Kutsunnoissa käytettävissä olevien tietojen pohjalta määritetään sopivuutesi varusmiespalvelukseen eli palveluskelpoisuus.

Mitä kirjuri tekee armeijassa?

Silloin tehtäviini kuului mm. kahvinkeittoa, vahvuuskirjan täyttämistä, litteroiden (varusmiesten matkalippujen) kirjoittamista. Loma- ja päivystyslistojen laatimista. Monien kirjallisten lappusten ja käskyjen puhtaaksi kirjoittamista ja niihin allekirjoitusten hankkimista vääpeliltä ja yksikön päälliköltä.

Saako armeijassa seurustella?

– Säännössä linjataan esimerkiksi näin: ””Kasarmialueella ja palveluksessa huomiota tai pahennusta herättävät julkiset hellyydenosoitukset ja sukupuolinen kanssakäyminen eri sukupuolta tai samaa sukupuolta olevien välillä on kiellettyä.””

Saako armeijassa olla kaulakoru?

Uudessa palvelusohjesäännössä on listattu esimerkiksi seuraavat asiat. – Näkyvät korut ja lävistykset sotilaspuvun kanssa ovat kiellettyjä. – Naiset voivat käyttää juhla- ja edustuspukujen kanssa hillittyjä korvakoruja. – Parta ja viikset ovat kiellettyjä.

Onko armeijassa pakko osata uida?

Nyt heinäkuussa palvelukseen astuneista on testattu kolmasosa. He ovat edeltäjiään hivenen uimataitoisempia. Uimataidottomat passitetaan nyt uimakouluun. Tavoitteena on opettaa heidät uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, joka on uimataidon vähimmäisvaatimus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.