Onko armeijassa huumetestit?

Onko armeijassa huumetestit?

Puolustusvoimat aloittaa laajamittaiset huumeseulonnat lokakuun alussa. Tarkoitus on tehdä vuosittain 5 000 testiä. Tähän asti huumetestejä on tehty satunnaisesti vain varusmiehille, mutta nyt testit ulotetaan varusmiesten lisäksi myös palkattuun henkilökuntaan.

Saako armeijassa olla kynsilakkaa?

Jätä kotiin: Voimakkaat hajusteet, meikit ja korut. Myös ripsien pidennykset, akryylikynnet, kynsilakka ja hiustenpidennykset on suositeltua poistaa ennen palvelusta.

Pitääkö armeijassa olla siili?

– Sotilasta ei voida käskeä ajattamaan siilitukkaa tai päätään kokonaan kaljuksi. Vaikka palvelusohjesäännössä korostetaan, että kaikenlaiset irokeesit ja muut huomiota herättävät mallit ovat epäsopivia, hiusmallin vaihtelu sallitaan. Myös parta ja viikset pitää ajaa edelleen.

Onko armeijassa lääkäri?

Pääosa lääkäreistä tekee töitä varuskuntien terveysasemilla. He voivat kuitenkin toimia myös erikoislääkäreinä tai hallinnollisissa tehtävissä. Reservin upseerin tai reservin aliupseerin koulutuksen suorittanut henkilö voidaan palkata sotilaslääkärin tehtävään.

Onko armeijassa hammaslääkäri?

Varusmiesten hampaita hoidetaan kolmentoista varuskunnan terveysaseman hammaspoliklinikalla, joista yhdeksällä on oma virkahammaslääkäri ja -hoitaja. Suuhygienistejä on vain kolme. Patinen toivoisi heitä olevan enemmän, sillä nopea apu on tärkeää myös hammashoidossa.

Voiko armeijassa pestä pyykkiä?

Varusteiden kotipyykkäyskielto voi tulla yllätyksenä, vaikka se on ollut voimassa jo vuosikymmeniä. Puolustusvoimien yksiselitteisen ohjeistuksen mukaan varusteita ei voi pestä kotona, vaikka mieli tekisi.

Saako armeijassa kiroilla?

Kaikki sotilaskodin asiakkaat ovat samanarvoisia sotilasarvosta riippumatta, myös samat säännöt koskevat kaikkia. Rentoutua pitää, mutta kiroilla ei saa.

Mitä päivystäjä tekee armeijassa?

Silti päivystäjän rooli on myös rauhoittaa, kuuluttaa, tuulettaa, siivota ja ennen kaikkea kantaa vastuuta kasarmin tapahtumista. Kaksi hieman onnettomampaa ja univelkaisempaa pässiä joutuvat valvomaan yhteisen hyvän vuoksi vartioidessaan kasarmiemme turvallisuutta. He ovat ensimmäinen ja toinen apupäivystäjä.

Saako armeijassa nukkua päivällä?

Yleinen palvelusohjesääntö ei kiellä punkan käyttämistä päivisin: Vuoteella voi levätä myös päivisin. Tällöin on riisuttava likaiset päällysvaatteet ja jalkineet. Pienikin teko voi auttaa varusmiestä jaksamaan ja mielen pysymään keskittyneenä esimerkiksi seuraavalla oppitunnilla.

Pitääkö armeijassa ottaa Koronarokote?

Koronavirustauti on yleisvaarallinen tartuntatauti, ja se voi olla myös nuorelle henkilölle raju tai pahimmillaan vaarallinen. Tämän vuoksi varusmiesten rokottaminen on tärkeää, ja Puolustusvoimat suosittelee varusmiehille ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille koronarokotteen ottamista.

Onko armeijassa Cooper?

Puolustusvoimat laittaa varusmiehet juoksemaan Cooperin myös varusmiespalveluksen lopussa. Tilastot osoittavat, että armeijassa kunto kasvaa. Liikuntaan kannustavat esimerkiksi varusmiestoimikunnat, jotka ylläpitävät varuskunnissa liikuntakerhoja. Suorituksia keräämällä voi ansaita itselleen ylimääräisiä lomia.

Voiko armeijassa käydä rippikoulun?

Varusmiesten rippikouluja järjestetään eri puolilla Suomea pitkin vuotta. Vuosittain 200-300 nuorta käy rippikoulun armeijassa. Lähialueiden varuskunnat järjestävät leirejä yhdesä. Esimerkiksi Lapin varuskuntien yhteisiä rippileirejä järjestetään kaksi kertaa vuodessa, jokaiselle saapumiserälle omansa.

Voiko armeijassa käyttää piilolinssejä?

Mikäli näet piilolinsseillä paremmin kauas kuin silmälaseilla, niiden käyttöä kannattaa harkita myös ammuntaharjoituksissa ja -kokeissa. Missä tilanteissa piilolinssejä ei kannata käyttää? Käytä piilolinssejä armeija-aikana lähtökohtaisesti vain silloin, kun se on välttämätöntä, ja muulloin aina silmälaseja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.