Mitä tarkoittaa e paperit?

Mitä tarkoittaa e paperit?

C-luokitukseen siirretty varusmies saa vapautuksen varusmiespalveluksesta rauhan ajaksi, eli hänen ei enää tarvitse palata armeijaan. E-luokka puolestaan tarkoittaa sitä, että alokas vapautetaan palveluksesta korkeintaan kolmen vuoden määräajaksi. Määräajan umpeuduttua palveluskelpoisuus arvioidaan uudestaan.

Saako Kasarmille mennä humalassa?

Kasarmialueella ei saa olla humalassa eikä annetuista aikarajoista tule myöhästyä. Sääntöjen rikkomisesta rangaistaan poistumiskiellolla, jolloin seuraavat vapaahetket jäävät kokonaan käyttämättä. Osalle nuorista voi tulla mieleen myös viedä kasarmialueelle alkoholia tai muita päihteitä.

Onko astma este armeijalle?

Lääkärin lausunto mukaan kutsuntoihin

Nuoren on otettava mukaan kutsuntatarkastukseen lääkärinlausunto astmansa sen hetkisestä tilasta ja lääkityksestä (yleensä viimeisin yhteenveto sairaskertomuksesta). Tämän perusteella kutsuntalääkäri lopullisesti arvioi nuoren kelpoisuuden varusmiespalvelukseen sekä palvelusluokan.

Onko ylipaino este armeijalle?

Tuolloin kutsuntalautakunta vapauttaa nuoren palveluksesta rauhan aikana. Tiheä seula näkyy varusmiespalveluksen keskeyttämistilastoissa. Ylipainon takia keskeyttämiset ovat viime vuosina selvästi harventuneet. Lihavuus ei ole sinänsä este palvelukselle, mutta sitä pidetään riskinä varusmiehen omalle terveydelle.

Miten armeija maksaa vuokran?

Palvelusta suorittava asuu vuokralla

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Voiko armeija aikana saada toimeentulotukea?

Kela voi myöntää asumisavustuksen asevelvolliselle itselleen vain, jos hän on asunut itsenäisesti 3 kuukauden ajan ennen palvelusta. Asumismenoihin lasketaan vuokra, vesimaksut, sähkömaksut, yhtiövastike, asuntolainan korot ja omakotitalon hoitomenot.

Onko Saksalla armeija?

kuuntele ääntämys, kirjaimellisesti Liittopuolustus) on Saksan puolustusvoimat. Se jaetaan viiteen haaraan: maavoimat (Heer), merivoimat (Marine), ilmavoimat (Luftwaffe), lääkintäjoukkoihin (Zentraler Sanitätsdienst) ja tukijoukkoihin (Streitkräftebasis).

Mikä on maailman vahvin armeija?

Listaa johtaa Yhdysvallat, jota seuraavat Venäjä, Kiina, Intia ja Iso-Britannia. Kuudentena tulee Ranska ja seitsemäntenä Etelä-Korea. Kahdeksatta sijaa taas pitää hallussaan Saksa ja yhdeksättä Japani. Kärkikymmenikön perää pitää Turkki.

Mikä on maailman kovin armeija?

Yhdysvallat on kiistatta maailman voimakkain sotilasmahti, vaikka kalustoaan modernisoivat Venäjä ja Kiina ovat kirineet lähemmäs. Kaikissa numeroissa Yhdysvallat ei ole edes ykkönen: esimerkiksi Kiinalla on enemmän sotilaita ja Venäjällä lähes kaksi kertaa enemmän tankkeja.

Mitä kuluja armeija maksaa?

Perusavustuksen lisäksi varusmies perheineen on oikeutettu asumisavustukseen, joka kattaa – asumismuodosta riippuen – vuokran, yhtiövastikkeen, erikseen maksetut lämmityskustannukset ja vesimaksut, asuntolainojen korot, sähkö- ja kaasumaksut sekä omakotitalon hoitomenot.

Onko Sveitsillä armeija?

Vaikka Sveitsillä ei sisämaavaltiona ole merta, asevoimat ovat käyttäneet vartiolaivoja maan joilla ja järvillä. Asevoimien komentaja on Thomas Süssli. Sveitsissä on yleinen asevelvollisuus.

Onko Suomella kemiallisia aseita?

Kemiallisten aseiden kieltosopimukseen kuuluvia aineita ei ole aiemmin käytetty harjoituksissa Suomessa. Maavoimat alkaa harjoitella aidoilla kemiallisilla aseilla kuten sinappikaasulla ja sariinilla. Tätä varten Porin prikaatiin Säkylään on rakennettu erillinen taistelukoulutusalue, joka otettiin maanantaina käyttöön.

Miksi Neuvostoliitto halusi Porkkalan?

Alunperinhän Neuvostoliitto perusteli Porkkalan tukikohdan tarpeellisuutta nimenomaan Leningradin turvallisuudella. Kun Viron puolella Naissaaressa, vastapäätä Porkkalaa, oli toinen tukikohta, voitiin Suomenlahden meriliikenne sulkea kahden sotilastukikohdan avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.