Mitä Pelastusarmeija ottaa vastaan?

Mitä Pelastusarmeija ottaa vastaan?

Otamme vastaan

  • Vaatteita, kenkiä ja asusteita.
  • Kodintekstiilejä ja astioita.
  • Huonekaluja, leluja ja urheilutarvikkeita.
  • Kodin elektroniikkaa ja kodin irtaimistoa.
  • Kuolinpesiä

Ketä Pelastusarmeija auttaa?

Pelastusarmeijan työn päämäärä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti – niin kehon kuin sielun tarpeissa. Työhön kuuluu mm. sosiaalinen apu, ruoka-apu, aikuisten harrastustoiminta, lasten ja nuorten kerhot, leirit, pyhäkoulu sekä hengelliset tilaisuudet.

Keitä Pelastusarmeija tukee?

Järjestö toimii kristillisen arvomaailman pohjalta, mutta avustustyön ehtona ei ole vakaumus. Suomessa Pelastusarmeija järjestää vuosittain muun muassa Joulupata- ja Auta Ihmistä -keräykset, joiden tuotoilla autetaan kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria.

Mitä voi lahjoittaa pelastusarmeijalle?

Mitä voit lahjoittaa

Vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, astioita, kirjoja, huonekaluja, leluja, urheilutarvikkeita, dvd- ja cd-levyjä, alle viisi vuotta vanhoja kodinkoneita, kodin elektroniikkaa, kuolinpesiä ja kodin irtaimistoa. Tärkeää!

Mitä Pelastusarmeijan joulupataan voi viedä?

Mitä Joulupata-keräykseen voi lahjoittaa? Käteistä rahaa, lahjakortteja esim. ruokakauppaan, tavaroita, vaatteita, leluja, itse neulottuja villasukkia.

Mikä on Pelastusarmeijan tunnuslause?

130 vuoden aikana Pelastusarmeija on laaja-alaisen auttamistyön ansiosta saavuttanut ihmisten luottamuksen. Haluamme auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti, niinpä toimintaamme kuvaa hyvin tunnuslause soppaa, saippuaa, sielunhoitoa.

Miten Pelastusarmeija toimii?

Pelastusarmeijan työn päämäärä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti – niin kehon kuin sielun tarpeissa. Työhön kuuluu mm. sosiaalinen apu, ruoka-apu, aikuisten harrastustoiminta, lasten ja nuorten kerhot, leirit, pyhäkoulu sekä hengelliset tilaisuudet.

Mihin Pelastusarmeija uskoo?

Pelastusarmeija on kristillinen yhteisö ja hyväntekeväisyysjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä yhteiskunnan vähävaraisten ja syrjäytyneiden hyväksi. Tavoitteenamme on auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti – hengen, sielun ja kehon tarpeissa.

Miten Pelastusarmeija on syntynyt?

Rauhan armeijan synty. Kansainvälinen Pelastusarmeija syntyi 1800-luvun lopulla Itä-Lontoon kaduilla. William ja Catherine Booth kokivat työttömien, asunnottomien ja katulasten olevan ”heidän ihmisiään”.

Milloin Pelastusarmeija on syntynyt?

Saavuttuaan koulutuksesta Lontoosta upseerit Constantin Boije af Gennäs, Hedvig von Haartman ja Alva Forsius järjestivät ensimmäisen Pelastusarmeijan kokouksen Siltasaaren sirkusmaneesissa Hakaniemessä 8. marraskuuta 1889.

Mitä tarkoittaa soppaa saippuaa ja sielunhoitoa?

William Booth kuvaili Pelastusarmeijan toimintatapaa seuraavasti: ”Kolme S-kirjainta kuvaa parhaiten sitä miten autamme yhteiskunnan vähäosaisia: ensiksi soppaa, toiseksi saippuaa, ja lopuksi sielunhoitoa.”

Mistä köyhälle apua?

Pelastusarmeijan sosiaalisen työn tapoja palvella lähimmäisiä ovat mm:

  • lapsiperheiden taloudellinen tuki.
  • lasten päiväkoti- ja leiritoiminta.
  • syrjäytyneiden nuorten auttaminen.
  • vanhusten asumis- ja hoivapalvelut.
  • keräyksiin liittyvä avustustoiminta.
  • vähävaraisten opiskelijoiden ruoka-apu.
  • leipäjonojen ruokajakelu.

Milloin Pelastusarmeija on tullut Suomeen?

Suomeen Pelastusarmeija tuli vuonna 1889, ensimmäisenä johtajanaan Constantin Boije ja pian hänen jälkeensä Hedvig von Haartman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.