Mitä eri vaihtoehtoja armeijassa on?

Mitä eri vaihtoehtoja armeijassa on?

Vaihtoehtoja asepalvelukselle ovat siviilipalvelu, aseeton palvelus ja totaalikieltäytyminen.

Saako puhelinta käyttää armeijassa?

Omaa matkapuhelinta, tablettia, tietokonetta tai muita mobiililaitteita saa käyttää vapaa-aikana. Pääsääntöisesti puhelinta ei käytetä palveluksen aikana kasarmialueella. Jos puhelinta käytetään, operaatio- ja palvelusturvallisuus ei saa vaarantua.

Onko armeijassa kuntosali?

Puolustusvoimat pyrkii lähtökohtaisesti tarjoamaan varusmiesten käyttöön vähintään kuntosalin ja sisäliikuntatilat. Puolustusvoimauudistuksessa lakkautettiin joukko-osastoja, ja jäljelle jääneissä joukko-osastoissa varusmiesten määrät kasvoivat. Siksi niissä on pyritty lisäämään liikuntamahdollisuuksia ja -välineitä.

Miksi armeijassa Marssitaan?

Marssiminen on hyvä tapa pitää yllä sotilaskuntoa ja testata myös omia suorituskyvyn rajoja. Marssiessa myös mieli lepää ja etenkin pitemmillä matkoilla pääsee syvälle oman pään sisään.

Saako armeijassa panna?

Sääntö kieltää seksin asepalveluksessa

Armeijassa noudatetaan yleistä palvelusohjesääntöä. Sääntö kieltää muun muassa seksin asepalveluksessa.

Miten saada armeijassa kotihoitoa?

Kotihoito on luonnollisesti erittäin mukava keino hankkia ylimääräistä lomaa armeija-aikana. Kotihoitoa voi saada kun valittaa siviilielämän ongelmista, esim. väittää että tyttöystävä jätti ja se masentaa kovasti. Armeija suhtautuu nykyään melko vakavasti tällaisiin asioihin.

Saako armeijassa olla lävistyksiä?

Näkyviä lävistyksiä ei suositella ravintola- tai hoitoalalla työskentelevälle hygieniasyistä. Joissakin työpaikoissa ei hyväksytä näkyviä lävistyksiä asiakaspalvelutehtävissä. Armeijassa näkyvät lävistykset ovat kiellettyjä.

Mitä tekee tiedustelija armeijassa?

Tiedustelijoiden tehtävänä on tiedon kerääminen vihollisesta sekä tiedon toimittaminen sitä hyödyntäville tahoille. Tavallisesti tämän tehtävän suorittaminen edellyttää muun muassa taitoa pysyä piilossa viholliselta, tunnistaa kalustoa sekä viestivälinetaitoja.

Mitä Viestimies tekee armeijassa?

Viesti on aselaji, joka keskittyy huollon tavoin muiden joukkojen tukemiseen. Viestin tavoite on tuottaa johtamisen ja tulenkäytön kontrollointiin käytettäviä palveluita ja yhteyksiä.

Milloin armeijassa nukkumaan?

Prikaatien ja yksiköiden iltatoimet ja käytännöt vaihtelevat paljon. Jossain nukkumaan saa mennä jo ennen kymmentä, jossain taas kymmenestä pidetään kiinni kynsin hampain. Erilaiset tavat suorittaa iltavahvuuslaskennat ja YLPALVO:n vastaiset pinkka- ja punkkatarkastukset pitävät edelleen varusmiehiä hereillä.

Mihin ikään mennessä pitää käydä armeija?

Yleinen asevelvollisuus ei rajoitu pelkästään varusmiespalvelukseen, vaan asevelvollisuusaika alkaa sen vuoden alusta, kun mies täyttää 18 vuotta. Asevelvollisuusaika päättyy sen vuoden lopussa, jolloin täytetään 60 vuotta. Asevelvollinen kuuluu joko vakinaiseen väkeen (armeijassa), reserviin tai nostoväkeen.

Miten jaksaa armeijassa?

Armeija voi hajottaa, mutta älä gonahda – tässä upseerioppilaan vinkit mukavampaan alokaskauteen

  1. Älä pelkää huutamista. …
  2. Laita larppausmoodi päälle. …
  3. Älä ota mukaan koko omaisuutta, mutta ota jotain pientä …
  4. Pikkukiva välipala piristää leirin kaatosateessa. …
  5. Intti on huhujen luvattu maa …
  6. Ota tupakavereista kaikki irti.

Miksi armeijassa ei saa olla Viiksiä?

Viiksien ja parran pitäminen on kielletty jo sotilaalliseen ulkonäköön liittyvien seikkojen takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.